Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z kaimakiem
Masa kaimakowa;Masło,cukry,mleko gotować aż masa zgęstnieje.Do ciepłej masy dodac kakao i rum i ponownie zagotować.Odstawić do wystudzenia.Letnią masą sklejamy pierniczki.
Ciasto: | |
margaryna | 1 kost |
cukier puder | 20 dkg |
mąka | 0,5 kg |
cukier waniliowy | 1 szt |
jajko | 1 szt |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
śmietana jogurtowa | 1 łyżka |
kakao | 2 łyżki |
Masa kaimakowa | |
masło | 100 gr |
cukier | 1 szkl |
cukier waniliowy | 1 szt |
mleko | 1 szkl |
kakao | 2 łyżki |
rum | 1 kieliszek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: