Sposób przygotowania

•Czekoladę łamię na kostki, rozpuszczam w miseczce zawieszonej nad rondelkiem z gotującą się wodą, jednocześnie dodając po łyżce mleko. Wsypuję kawę i jak czekolada całkowicie się rozpuści, odstawiam.
•Ucieram masło z cynamonem, przez około 1 minutę. Potem dodaję stopniowo cukier i ubijam do białości, przez około 10 minut.
•Podczas ubijania dodaję po jednym całe jajka, śledząc uważnie za każdym razem, czy dobrze się łączą z masą.
•Dodaję śmietanę i aromat wanilinowy oraz 3 razy przesianą mąkę, zmieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i solą.
•Całą masę dzielę na dwie części i przekładam do dwóch osobnych naczyń. Jedną z nich łączę z rozpuszczoną, płynną miksturą z czekolady, o temperaturze pokojowej.
•Masę wlewam do foremki dwoma łyżkami, naprzemian oba kolory ciasta. Nożem robię 2 lub 3 ósemki, dla uzyskania efektu marmurkowego wzoru.
•Piekę przez 50 - 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Tak przepis fajny, tylko coś proporcji brak.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    No fakt- składniki ucięło
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    czy możesz podać dokładnie wszystkie składniki
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wygląda fajnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    prosta i smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !