Sposób przygotowania

Grzybki dokładnie oczyszczamy i wrzucamy do 1 litra wrzącej wody z dodatkiem soli i 1 pokrojonej cebulki, gotujemy aż grzybki będą miękkie ok.15 minut. Wykładamy grzybki na sitko. Przestudzone grzybki wkładamy do słoików. Ocet, pozostałą wodę i resztę składników, gotujemy przez 15 minut. Zagotowaną zalewą zalewamy grzybki z listkami, zielem angielskim i pieprzem tak aby były grzybki zakryty całe. Słoiczki zakręcamy i dla pewności przechyla,i do góry nogami dla sprawdzenia cy nie przeciekają. Pasteryzujemy przez 20 minut. Smacznego

Marynowane grzybki są świetne jako dodatek do przekąsek np. koreczków, past, sałatek, kanapek, bigosu. Grzybki na naszym stole dodają uroku i smaku lata przez cały rok.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bocja

    Grzybki pewnie są pyszne.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wyglądają smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika411

    mniam, pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny przepis...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !