Sposób przygotowania

Danie akurat na ,,śledzika „ lub piątkowy obiad .
Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić . Wymieszać jajko z mlekiem , mąką , cebulą . Doprawić solą , pieprzem , papryką . Ugotować ziemniaki razem z pokrojonym w ćwiartki jabłkiem w osolonej wodzie. Odcedzić i utłuc na puree . Wymieszać z masłem i serem .
Na patelni rozgrzać olej. Płaty śledziowe obłożyć ciastem cebulowym i smażyć na rumiano z obu stron .
W naczyniu do zapiekania ułożyć usmażone płaty śledziowe. Każdy przykryć warstwą puree ziemniaczano-jabłkowego .Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać 20 minut .

Podawać z surówką z kiszonej kapusty .

Można udekorować wtykając w puree ziemniaczane ( przed wsadzeniem do piekarnika ) plasterki jabłka .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anna180

    juz wiem co bedzie w piatek na obiad:0 pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anna180

    juz wiem co bedzie w piatek na obiad:0 pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !