Sposób przygotowania

Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki , proszku do pieczenia , jajka , mleka i szczypty soli . Dobrze wymieszać. Średniej wielkości patelnię postawić na gazie i mocno rozgrzać . Smarować nabitą na widelec skórką ze słoniny tak by patelnia się natłuściła . Wlewać średniej pojemności chochelkę ciasta i obracając patelnią rozprowadzać je po całym dnie . Tak usmażyć naleśniki. Na każdego kłaść 2 łyżki farszu . Zwijać w kopertę , rulonik , lub rurkę .Panierować w jajku i tartej bułce .Obsmażać na rumiano na oleju.
Podawać z barszczem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale ładnie prezentują się te Twoje krokieciki - bardzo apetyczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniaM
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !