Sposób przygotowania

Cytryny umyc, przekroić na połowę i wycisnąć sok. Upłynnic żelatynę. Jaja umyć, rozbić oddzielająć białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, lekko podgrzać, dodać żelatynę stale mieszając. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać wraz z sokiemcytrynowym do utartych żółtek i delikatnie wymieszać. porcjować do przygotowanych pucharków, udekorować plasterkiem cytryny i świeżą miętą.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    kotlet

    bardzo dobry krem
  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    super krem, wypróbowany
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    gdzie złapać salamandrę do smaku?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !