Sposób przygotowania

Kromki chleba skrom oliwą i opiecz z obu stron w piekarniku lub obsmaż na patelni teflonowej. Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki, drobno pokrój. Czosnek obierz i posiekaj. Pomidory wymieszaj z czosnkiem, posiekanymi ziołami, przypraw solą i pieprzem. Układaj na upieczonych kromkach i posyp bazylią, oregano i resztą przypraw.

Grzanki można podawać też z utartym serem – najlepszy jest mozzarella i parmezan.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika168

    proste i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    Niedawno robilam bardzo podobne tylko z oliwkami zielonymi jeszcze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Fajne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !