Sposób przygotowania

Cebulę obierz, pokrój na cząstki. Czosnek obierz, posiekaj. Paprykę umyj, pokrój na plasterki. Pomidory umyj, sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Bakłażan umyj, potnij w kostkę. Ryż opłucz, osącz.
Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Obsmaż na patelni bez tłuszczu.
W garnku rozgrzej olej, zrumień na nim cebulę i czosnek. Dodaj mięso, obsmaż, mieszając dodaj warzywa i ryż. Chwilę podduś. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką, podlej gorącym bulionem. Garnek przykryj, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 170 i piecz ok. 1,5 godziny (aby potrawa zgęstniała).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm ciekawe;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !