Sposób przygotowania

Przesianą mąkę i masło posiekać nożem, dodać żółtka i białka ubite na lekką pianę. Ciasto wyrobić i pozostawić w chłodnym miejscu. Formować paluszki, smarować je lekko spienionym białkiem, posypać cukrem i kłaść na posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blasze. Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Kruche ciastka są super! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Bardzo lubię takie paluszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina36

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    na pewno smakują wyśmienicie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !