Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić. Orzeszki wyprażyć bez tłuszczu, ostudzić i posiekać na grube kawałki, wymieszać z twarożkiem, parmezanem, śmietaną i białym pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Zioła drobno posiekać, czosnek pokroić, posolić i wycisnąć przez praskę, wymieszać z ziołami. Płaty ciasta ułożyć na papierze do pieczenia oprószonym mąką, rozwałkować i wyciąć prostokąty 25 x 20 cm. Z węższego brzegu odciąć paski szerokości 3 cm i odłożyć. Na cieście ułożyć plastry szynki, posypać mieszanką ziół i startym serem. Płaty ciasta z nadzieniem zrolować wzdłuż dłuższego brzegu i zlepić na końcach. Ułożyć na blaszce opłukanej zimną wodą, pozostałe paski ciasta pokroić na pasma i ułożyć na strudlach posmarowanych rozmąconym żółtkiem. Piec w piekarniku przez około 50-60 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    slodkosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !