Sposób przygotowania

Żółtka ubijamy z oliwą dodajemy do mąki i mieszamy. Najlepiej żeby była taka średnia plastikowa miska. Wlewamy piwo i mieszamy do momentu aż powstanie ładna masa.Tą miseczkę przykryjmy czystą ściereczką i odstawmy na godzinę,a w między czasie obierzmy sobie jabłka i pokrójmy w kółka , na te jabłka sypiemy cukier i cynamon. Białka ubijamy na pianę i dodajmy do ciasta . Plastry jabłek maczamy w tym cieście i smażymy na gorącym tłuszczu. Gdy już będą gotowe sypiemy na nie cukier puder.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !