Sposób przygotowania

Mięso kurczaka posolić i popieprzyć .Na patelni rozgrzać olej .Obsmażyć kurczaka lekko go rumieniąc . Przełożyć do garnuszka. Kalarepkę obrać i pokroić w słupki. Dorzucić do mięsa. Zalać wodą i gotować aż kurczak i kalarepka będą miękkie , a płyn zredukuje się do ½ szklanki( ok. 30 minut ). Wsypać koperek, włożyć masło .Dusić 10 minut . Doprawić solą , pieprzem , cukrem i sokiem z cytryny. Wlać śmietankę zmieszaną z mąką .Zagotować . Zaciągnąć żółtkiem .
Podawać z młodymi ziemniaczkami z wody.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    na pewno smaczny;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    Fajne, Smaczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !