Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka rozklepać tłuczkiem do mięs na duże sznycle ( ostrożnie by nie poprzerywać włókien ) .
Zmieszać orzechy, bułkę tartą , olej ,jajko , majeranek, natkę pietruszki, musztardę .Doprawić masę do smaku sola i pieprzem .
Piersi z kurczaka osolić i popieprzyć . Rozłożyć na nie ¾ farszu .Zwinąć roladki .Nie trzeba się przejmować , ze część farszu wyjdzie na wierzch przy zwijaniu .Związać nitkami .Zebrać farsz co wyciekł przy rolowaniu i dodać do tego co został . Rozsmarować farsz na roladach i obtoczyć je następnie w mące .
Na patelni rozgrzać masło z olejem ( tak po 2 łyżki ) i smażyć roladki na rumiano często przewracając . Podlać kilkoma łyżkami wody, wlać odrobinę maggi i dusić na małym gazie pod przykryciem ok. 20 minut ( jeśli trzeba podlewać w trakcie jeszcze wodą ). Zdjąć z patelni . Delikatnie usunąć nitki , przekroić każdą roladę na pół ( pod skosem ) .Podawać z ziemniakami puree i surówką ( sałata , mizeria – jak najprostsza by nie stłumić smaku orzechów ) .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    wyglądają przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Ostatnio bardzo polubiłam orzechy jako dodatek do mięsnych i rybnych dań :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    z orzechami nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm świetne są;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !