Sposób przygotowania

Mięso podzielić na 12 kostek. Obrany czosnek wycisnąć do miski, dodać 4 łyżki oleju, sok z cytryny, łyżeczkę curry i wymieszać. Mięso ułożyć w marynacie, przykryć i odstawić na godzinę. Obrać marchew, pokroić w plastry i wrzucić na 3 minuty do wrzącej wody i posolić. Paprykę zieloną i czerwoną przepołowić, wydrążyć, umyć i pociąć na kawałki. Obraną cebulę pokroić w ósemki. Wyjąć mięso z marynaty i osączyć. Każdy kawałek zawinąć w połowę plasterka boczku. Na każdą szpadkę nadziać po 3 kawałki mięsa, przekładać warzywami. Szaszłyki smażyć przez 8-10 minut obracając i smarować marynatą. podawać z ryżem i różnymi sosami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !