Sposób przygotowania

Poprzedniego dnia wyszorowane buraki obrać, zetrzeć na grubej tarce, zalać wrzątkiem(1.5l) i pozostawić pod przykryciem na noc. Umyte grzyby namoczyć na kilka godzin, a następnie ugotować w tej samej wodzie i tez pozostawić do jutra. Nazajutrz buraki odcedzić na sicie, wywar burakowy zmieszać z wywarem z grzybów, przyprawić do smaku i zagotować. Odstawić ognia, dodać masło i wsypać zieleninę.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawe...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !