Sposób przygotowania

1. ubić jajka y cukrem na gładką masę.
2. dodać make z proszkiem do pieczenia
3. stopniowo dolewać mleko, by ciasto miało raczej płynną konsystencje
4. na grubych oczkach tarki otrzeć dwa jabłka, ale nieobrane i wymieszać z ciastem
5. smażyć na patelni kładąc po jednej łyżce ciasta i formując z niego płaskie placuszki
6. przed podaniem posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    wyglądają pięknie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    lubie takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    są super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pyszności! :)
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Często je robię, lepsze są z mlekiem zsiadłym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !