Sposób przygotowania

Gorącą kawę wymieszać z kardamonem, cynamonem i połową żelatyny. Przestudzić i wlać do 4 szklanek, do połowy ich wysokości. wstawić do lodówki żeby galareta stężała. Przygotowanie drugiej warstwy: likier przelac do rondelka, dodać 4 łyżki wody, podgrzać i połaczyć z połową pozostałej żelatyny. przestudzić i wylać na galaretkę. Wstawić do lodówki. Śmietankę wymieszać z cukrem pudrem. Pozostała żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (ćwierć szklanki) i wymieszać ze śmietanką. Te warstwę wlać na galaretkę z likieru i ponownie włożyć do lodówki aby stężała

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    nie za ciekawe z tą kawą
  • 0
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    a właśnie,ze bardzo ciekawy deser:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    lubię takie desery
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    ciekawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !