Sposób przygotowania

Z mąki, wody i soli zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec 40 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić. Budyń gotować w 2 szklankach mleka. Gorący wymieszać ze śmietaną i wylać na tartę. Poukładać na wierzchu wydrylowane śliwki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ... aż ślinka cieknie na samą myśl :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    akurat jutro będę piekła tartę, ale ze szpinakiem
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    tarta ze śliwkami na samą nazwę aż by się zjadło

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !