Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w 50 mil gorącej wodzy odstawić na ok 10 min . Do rondelka wlać śmietankę i mleko . Gotowa c na małym ogniu , dodawać czekolady . Pod koniec gotowania ( 5-6 min ) dodać esencje waniliową i żelatynę . Odstawić do ostygnięcia . Wlać substancję do filiżanek lub miseczek , wstawić do lodówki na ok 3-4 godziny .
Godzinę przed wyciągnięciem zrobić sos . Maliny umyć , wsadzić do rondelka na i gotować na małym ogniu . Dodawać wody . Można dodać cukru lub syropu malinowego zamiast wody . Energicznie mieszając mieszadłem doprowadzić do dżemowej konsystencji. Przelać przez sitko do innego naczynia , odstawić do ostygnięcia . Panna Cotte można podawać z paroma malinami . SMACZNEGO

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    plagait zdjecia: http://www.5minutesformom.com/olivegarden/
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    roki120

    Nie plagiat zdjęcia , w google znalazłem .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !