Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy. Obieraczką do ziemniaków strugamy z ziemniaków długie paseczki. W niewielkim garnku (tak aby poziom tłuszczu był jak najwyższy) rozgrzewamy oliwę. Porcję ziemniaczanych pasków wrzucamy na tłuszcz i smażymy chwilę, aż się zarumienią. Odcedzamy i wykładamy na papierowy ręcznik.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    ciekawy przepis i szybki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    A wiesz że takich frytek nie robiłam,- muszę spróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Ja również muszę spróbować ;p
  • 0
    original
    Opublikowano

    eewelina

    wyglądają na pyszne i kaloryczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    chipsy:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adamekpa

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    fajny pomysl na frytki
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    i wiadomo z czego one są, a przyprawić można samemu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata9

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !