Sposób przygotowania

Piersi kurczaka kroimy w plastry. Delikatnie rozbijamy pięścią, posypujemy solą oraz pieprzem i wkładamy do marynaty zrobionej z oleju wymieszanego z octem i cząbrem. Marynujemy ok 1,5h w chłodnym miejscu. Marchew i por kroimy w długie cieniutki paski, paski z pora przelewamy wrzątkiem. Wyjmujemy piersi z marynaty, lekko otrząsamy z marynaty i nakładamy na nie paski warzywne. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczką lub związujemy nicią bawełnianą. Na patelni na dużym ogniu obsmażamy roladki, a następnie pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok 20 min w temp. 180 stopni. Polewamy co jakiś czas pozostałą marynatą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !