Sposób przygotowania

Przygotuj zaczyn( 4, 5 łyżki mąki, drożdży, mleka i łyżeczki cukru)zostawić w ciepłym miejscu 30 min.Mąkę należy przesiać. Do zaczynu należy dodać resztę mąki, jaja ubite z cukrem i solą. Wymieszać oraz wlać roztopione masło. Należy zagnieść ciasto i zostawić pod przykryciem ok 40 min. Gdy ciasto podwoi objętość ponownie zagnieść. Ciasto należy rozwałkować, szklanką wycinamy kółka na buzie(8 cm) a kieliszkiem na ryjeczek( 4 cm). Uszka należy wyciąć z małych kwadracików które będą wycięte w trójkąciki. Jedno kółko należy posmarować roztrzepanym białkiem, nałożyć odrobinę marmolady potem przyklejając drugie kółeczko posmarowane białkiem ryjek i uszka. Oczywiście robimy dziurki w ryjku by świnka wyglądała jak świnka. Buźki smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy 15 min w 190 stopniach. Oczka robimy czym chcemy według uznania.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo ładne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ale fajne!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Isia

    ale boskie!! bombowy pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Też takie robie ,zawsze robią achy i ochy.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pysznie wyglada:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    są świetne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    zabawne ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !