Sposób przygotowania

Marynata do mięsa:
ocet balsamiczny, miód lipowy, czosnek, olej rzepakowy, obrany i posiekany drobno rozmaryn, pieprz cytrynowy. Uwaga! Do marynaty nie daje się soli (wysusza mięso), chyba, że zależy nam na czasie.

Mięso należy podzielić na porcje, pokroić w plastry o grubości ok 1 cm, następnie rozbić je jak w przypadku kotletów schabowych. Nakłuć dokładnie widelcem, żeby marynata przeniknęła całość i nasmarować dokładnie przygotowaną marynatą. Filet dobrze jest przygotować w dniu poprzedzającym jego podanie, bez soli. Przed smażeniem należy go posolić i doprawić Kucharkiem. Smażyć ok. 8 minut. Smacznego ! :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !