Sposób przygotowania

Oddzielamy żółtka od białek. W misce ubijamy białka na sztywną pianę ze szczyptą soli morskiej. Żółtka łączymy z mlekiem, mąką, solą, papryką, kurkumą - miksujemy. Na koniec łączymy masę żółtkową z ubitymi białkami, delikatnie mieszając.
Kiełki myjemy, odsączamy. Rozgrzewamy olej na średniej wielkości patelni. Wlewany całą masę a kiedy zaczyna się ścinać, dodajemy kiełki delikatnie wciskając je do środka omletu. Odwracamy omlet na drugą stronę i smażymy jeszcze ok. 1,5 minuty.
Smacznego !

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    lubię dodawać kiełki do potraw

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !