Sposób przygotowania

Miód przełożyć do rondelka, dodać do niego cukier kryształ oraz masło. Całość stopić. Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić wgłębienie, przelać zawartość rondelka, dodać proszek do pieczenia, kakao i przyprawę do piernika. Następnie wbić jajko i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 12 godzin. Po upływie tego czasu ciasto rozwałkować i wykrawać z niego ciasteczka. Układać je na blaszce wyłożoną pergaminem. Ciasteczka piec przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po wystudzeniu udekorować lukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Jak dawno nie jadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    aromatyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przyda mi się ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !