Sposób przygotowania

Pieczemy 3 biszkopty (jeden może być z dodatkiem kakao) każdy z 3 jaj.

Kremówkę ubić dodatkiem kremu w proszku do tortów. Podzielić masę i do większej części dodać starte na wiórki migdały.

Poncz: herbatę zaparzyć w szklance wody, dodać 9 łyżeczek cukru i aromat migdałowy. Pozostawić do wystygnięcia. Jeśli chcemy mocno nasączyć biszkopty ilość można podwoić.

Pierwszy biszkopt należy nasączyć ponczem i rozsmarować na nim masę kajmakową. Drugi biszkopt (może być kakaowy) nasączyć i posmarować połową masy migdałowej. Na wierzchu układamy nasączony biszkopt. Rozsmarowujemy pozostałą część masy i dekorujemy wiórkami czekoladowymi. Wstawiamy do lodówki na ok. 3h.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !