Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Ucierać je z cukrem na puszystą masę. Gdy masa będzie jednolita dodać proszek do pieczenia i obie mąki, wymieszać, dodać po dwie łyżki białek ubitych na sztywną pianę i delikatnie mieszać. Następnie dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Masę przelać do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki i piec około 35- 40 minut w temp. 180 stopni.
Biszkopt można przełożyć dowolną masą.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    dobre
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    musi byc dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super-sprawdzony przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczny jest taki biszkopt

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !