Sposób przygotowania

Rozpuszczamy mleko z miodem później masło i cukier. Na stolnicę sypiemy przesianą mąkę wraz z sodą i dodajemy jajko. Z ciepłym mlekiem zagniatamy ciasto. Wałkujemy placki ok. 4-5 i pieczemy.
Następnie przygotowujemy masę: 25 dag masła, ½ litra mleka, 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej i 1 płaska łyżka mąki pszennej oraz 25 dag cukru.
Mąkę rozrabiamy z odrobiną mleka resztę gotujemy i na gotujące mleko wlewamy rozrobioną mąkę. Ciągle mieszając aż zgęstnieje. Powstałą masę studzimy. Masło ucieramy z cukrem i dodajemy po 1 łyżce powstałego budyniu ciągle mieszając. Upieczone placki przekładamy masą na wierzch wylewamy polewę.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    komentarz: przepis rozbiłam aby stał się bardziej czytelny.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię miodownik i nawet ostatnio robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    bardzo lubie miodowniki w każdej wersji :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !