Sposób przygotowania

Mąkę, margarynę, żółtka, proszek do pieczenia oraz cukier dokładnie z sobą połączyć. Następnie białka ubić na sztywno dodając ½ szklanki cukru. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części. Do jednej z nich dodać 6 łyżeczek kakao i dokładnie połączyć. Następnie włożyć ciasto do lodówki na ok. 2-3 godziny. 1 białą część ciasta wyłożyć na dno blachy na to wyłożyć 1 słoik powideł śliwkowych. Na to zetrzeć na grubej tartce jarzynowej brązową część ciasta. Na to wylać ubitą pianę z białek następnie zetrzeć na grubej tartce ostatnią białą część ciasta. Piec ok. 45 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    komentarz do zdjęcia: zamiast dżemu śliwkowego dodałam dżem porzeczkowy a do masy z kakao dodałam rozdrobnione orzechy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    moja mama też taki robi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    moja mama też taki robi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniammmmmmm jak ja uwielbiam to ciastko, a tak dawno jadłam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !