Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajokoniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1/4 litra
żółtko jajek 5 sztuk
cukier 5 łyżek
mleko 1/2 litra
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Jajokoniak

Żółtka utrzeć z cukrem do białości, aż cukier całkowicie się rozpuści. Stopniowo pod koniec dodawać mleko i ciągle ucierać. Do takiej masy dodajemy spirytus i jeszcze ucieramy. Następnie przelewamy do butelki. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 06.01.2014 19:26
Pyszny jest!
Angelika10 25.02.2013 13:38
super
RenataZ-et 03.09.2012 09:02
pycha :))
RenataZ-et 03.09.2012 09:01
pycha :))
caralajna 15.08.2012 09:00
fajna nazwa :) ja lubię taki z dodatkiem gałki muszkatołowej..
IKrakowianka 25.04.2012 21:12
ciekawe ;)
Izabela/bella81 31.03.2011 09:09
smaczny jest
Monika193
Monika193 10.11.2010 10:25
coś wspaniałego
IlonaAlbertos 02.10.2010 18:02
Oj, smaczności proponujesz.
malenkaaa_85 02.10.2010 13:12
Uwielbiam go:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak