Sposób przygotowania

Szczupaka oczyszczamy, kroimy na porcje i dokładnie myjemy. Następnie osuszamy go i kroimy na porcje. Porcje szczupaka skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy przyprawą do ryb Prymat, solą i pieprzem czarnym mielonym. Tak przygotowanego odstawiamy na co najmniej godzinę. Następnie rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Szczupaka panierujemy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy z każdej strony na złotobrązowy kolor. Po usmażeniu układamy na półmisku i i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    littlecookery

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    jak ładnie się prezentuje :))
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pewnie smakowity , nigdy nie jadłam niestety
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    tylko skąd wziąć takiego szczupaczka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    coś wspaniałego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !