Sposób przygotowania

Mięso mielone wymieszać z pokrojoną cebulą i Kucharkiem. Formować kulki, obtaczać w mące ii smażyć na oleju. W rondelku zagotować wodę włożyć kulki. Na gotujące wlać 2 łyżki maki roztrzepane z 1/2 szklanki wody. Zrobić w ten sposób gęsty sos.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    Zapomniałam w przepisie dodać jajko do mięsa mielonego. Przepraszam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowite te pulpety !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wyglądają super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    czy ten piękny kolor sosu to bez żadnej kostki wychodzi?
  • 5
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    tak, trzeba dodać ten tłuszcz podpieczony który pozostanie po smażeniu pulpetów. na tym co zostało po upieczeniu pulpetów.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super! fajnie, że nic nie trzeba dodawać! dzieki temu danie jest apetyczne i zdrowe.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !