Sposób przygotowania

Masło posiekać nożem, dodać do niego mąkę i cukier. Szybko zagnieść ciasto. Teraz możesz uformować kulę i włożyć na pół godziny do lodówki lub od razu cienko rozwałkować. Ciasto może się trochę kruszyć, ale nie należy się tym przejmować. Przełóż rozwałkowany placek do formy na tartę lub na średniej wielkości blachę do pieczenia. Dokładnie wylep brzegi i nakłuj widelcem w kilku miejscach. Piecz w temperaturze 180°C aż ciasto ładnie się zrumieni.

Przygotuj budyń wg przepisu, używając mniejszej ilości mleka (2 i pół szkl), i wylej na kruchy spód. Kiedy przestygnie ułóż na wierzchu owoce i zalej dobrze przestudzoną galaretką przyrządzoną ze szklanką wody (zamiast dwóch podanych w przepisie).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !