Sposób przygotowania

Kawałki polenty( jest w poprzednim przepisie) podsmażamy na patelni grillowej, podobnie robimy z posolonymi plastrami cukinii. Pesto przygotowujemy miksując pęczek świeżej bazylii z oliwą, parmezanem i ulubionymi orzeszkami ( np. nerkowce).
Na podstawie z plastrów polenty posmarowanych pesto układamy żóltą cukinię, na to plastry pomidorów, zieloną cukinię, na wierzch kładziemy \"czapeczki\" z końcówek mozzarelli i ozdabiamy listkami bazylii. Polewamy oliwą, do której możemy dodać ulubione zioła. Solimy do smaku.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jaka klorowa
  • 6
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    prezentuje się pięknie!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    pyszna fantazja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajna nazwa i w dodatku super wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Śliczonści !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anecia04

    doskonale i do tego jeszcze polenta, bajka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    jaka ładna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ładna i smaczna!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    kolory flagi Niemiec;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Fajna przystawka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ale ładne :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Brawo za pomysł!:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    bardzo kolorowa i na pewno smaczna przekąska na przyjęcie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre jako przekąska na imprezkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !