Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i żółtka. Mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia, i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Pieczemy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 200st przez około 40 minut. Po tym czasie wyciągamy biszkopt z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia.
Gotowy biszkopt możemy nasączyć w esencji kawowej lub w alkoholu.

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Połowę bitej śmietany odkładamy do drugiego naczynia i mieszamy z 3-4 łyżkami kakao.

Roladę biszkopta smarujemy wzdłuż białą masą, a połowę ciemną, pozostawiając jeden zewnętrzny margines (około 1 cm) wolny. Zwijamy biszkopt masą do środka i delikatnie dociskamy. \"Szew\" powinien znajdować się na dole.

Zewnętrzną część rolady smarujemy bitą śmietaną, posypujemy wiórkami kokosowymi i kakao. Na górę wyciskamy 2 paski śmietany z aerozolu. Całość dekorujemy polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubie takie rolady :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    ...aż ślinka cieknie...
  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    oddam wszystko jak ktoś mi taką zrobi teraz :(((
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    mm pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    smakowity deser
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pieknie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !