Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebule w kostkę, marchew w plasterki . Paprykę, cukinie w kostkę, seler w półksiężyce. Na patelni rozgrzać troszkę oliwy z oliwek, wrzucić czosnek obsmażyć i wyjąć, dodać cebulę, zeszklić, dodać marchewkę, chwilę przesmażyć, dodać pomidory, dusić ok 10 minut, wlać litr bulionu warzywnego, przyprawić, wrzucić paprykę, cukinię i seler. Gotować ok 20 minut, dorzucić makaron i pogotować ok 10 aż będzie aldente. Przyprawić bazylia i pieprzem. Jeżeli zupa byłaby z za mało pomidorowa można dodać trochę pomidorów z puszki lub przecieru

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    nie jadłam;-(
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda bardzo apetycznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !