Sposób przygotowania

Masło i smalec posiekać z mąką, wymieszać z cukrem pudrem, dodać jajka, skórkę cytrynową. Wszystkie składniki wymieszać, a następnie zagnieść. Ciasto ochłodzić w chłodnym miejscu. Na stolnicy pozostawić 0.25 części ciasta i rozwałkować. Rozwałkowane ciasto przenieść na blaszkę. Z pozostałego ciasta uformować cienkie wałeczki, które następnie ułożyć dookoła ciasta. Ciasto podpiec w piekarniku do lekkiego zrumienienia. Następnie na podpieczonym cieście ułożyć kratkę. Ciasto posmarować jajkiem. Piec około 20-30minut. Po wyjęciu z piekarnika pokroić ciasto na kwadraciki, wyłożyć na stolnicę, gorący posypać cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !