Sposób przygotowania

Cytrusy obrać, zdjąć z nich białą skórkę, podzielić na cząstki. Zdjąć przezroczyste błonki.
Z kilku kawałków wycisnąć łyżkę soku. Roszponkę i cykorię umyć, osuszyć. Liście cykorii pokroić na kawałki.
Mięso pokroić w paseczki, usmażyć na maśle, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić wymieszać z owocami, cykorią i roszponką.
Sok z owoców wymieszać z cukrem, octem winnym, olejem, posiekanymi orzechami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    jeszcze nie robiłam ale spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !