Sposób przygotowania

warzywa obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, wkładamy do garnka wlewamy 2 szklanki wody kostkę bulionową ziele angielskie, jałowiec i liść laurowy i gotujemy do miękkości. Na końcu dodajemy koncentrat i cukier mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie gotujemy tuby kalmarów w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej lub łyżki kucharka(około 30 do 40 minut). Wyjmujemy tuby i faszerujemy uprzednio przygotowanymi warzywami. Do pozostałych warzyw dolewamy wody doprawiamy jeszcze ewentualnie kostką rosołową i robimy zasmażkę(żeby powstał sos). Ryż gotujemy. Nakładamy na talerze ryż na ryż faszerowane tuby i na to polewamy sos warzywny
Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !