Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek dodać cukier i żółtka i ubijać na sztywno. Dodać mąkę z proszkiem delikatnie mieszając i na końcu wolnym strumieniem rozpuszczoną margarynę. Tortownicę wysmarować i wysypać bułką tartą wylać ciasto i poukładać śliwki. Piec w 160 st 30 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pyszny , można jeszcze z kruszonką
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo dobre, ostatnio zajadamy się podobnym ciastem ze śliwkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !