Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cytrynówka z miodem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 1 kg
cukier 1 szkl.
miód 1/2 kg
woda 1 szkl.
wódka 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: cytrynówka z miodem

Wodę i miód podgrzać mieszając. Dać cukier i mieszać do rozpuszczenia się cukru. Do słoja wlać słodki sok, sok z cytryn, wódkę i dokładnie wymieszać. Przelać przez sitko i odstawić na ok. trzy di. Po tym czasie przefiltrować i zlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 29.10.2010 20:18
Ja robię cytrynówkę bez miodu, ale spróbuję z miodem.
Natalia/tubisiek 28.09.2010 08:32
brzmi fajnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak