Sposób przygotowania

Mąkę, sól i masło (25 dag) posiekać nożem, zagnieść ciasto dodając stopniowo 1/8 l wody i rozwałkować. Odstawić do schłodzenia pod przykryciem. Olej podgrzać i usmażyć polędwicę, posolić i odstawić do wystygnięcia. Liście kapusty lekko obgotować w dużej ilości wody, przelać zimną wodą, osączyć i zawinąć w ściereczkę. Cebulę, grzyby i szynkę drobno pokroić. Cebulę zeszklić na maśle, dodać grzyby i dusić, aż do odparowania, po wystygnięciu połączyć z szynką, jajkiem i śmietaną, przyprawić solą i pieprzem. Na cienko rozwałkowane ciasto nałożyć słoninę, liście kapusty, farsz z szynki i grzybów oraz mięso, ciasto zawinąć. Piec w gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !