Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

1 cytryna
cukier puder
3 łyżki łuskanych pestek dyni
margaryna do wysmarowania formy
bułka tarta do wysypania formy

Margarynę roztopić i przestudzić.Mąkę,kakao i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Jajka i cukier utrzeć na puszystą masę.Do utartej masy jajecznej dodawać na przemian mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia i maślankę,mieszając.Do ciasta wlać letnią margarynę i wymieszać.Dodać orzechy i jeszcze raz wymieszać.Formę do babki wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Ciasto wlać do formy,włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.Pestki dyni uprażyć na suchej patelni (nie przypalić) i ostudzić.Wycisnąć sok z cytryny,dodać tyle cukru pudru,żeby wyszedł dość gęsty lukier i utrzeć do białości.Ostudzoną babkę polać lukrem i posypać uprażonymi pestkami dyni.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Z maślanką wilgotna, z orzechami aromatyczna.Podoba mi się ta babka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    mniam, apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    PS też mi się wydaje, że jest wilgotna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    pychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gabi162825

    pyszna babeczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !