Sposób przygotowania

Mąkę wyrabiamy ręką z jajkiem, solą i wodą na gładkie ciasto. Podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Za pomocą szklanki wycinamy okręgi.

Grzyby przepłukujemy pod bieżącą wodą, a następnie moczymy co najmniej 1 godzinę w letniej wodzie, a następnie siekamy. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Kapustę siekamy na drobne kawałki i dodajemy wraz z cebulą do grzybów. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Gotowy farsz układamy na jednej połowie każdego „ciastowego krążka” i lepimy pierogi. Tak przygotowane pierogi gotujemy w osolonej wodzie (najpierw powinna się zagotować) od momentu wypłynięcia około 1 minutę.

Pierogi podajemy przyozdobione okrasą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    uwielbiam takie pierogi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wyglądają bardzo apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Najlepsze pierogi pod słońcem!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    uwielbiam !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    moje ulubione :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    bardzo lubię pierogi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !