Sposób przygotowania

Ziemniaki mielimy lub przeciskamy przez praskę.Łączymy z maką ziemniaczaną w proporcji 4 części ziemniaków a jedna maki.Dodajemy jajko i troszkę soli.Zagniatamy.Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy na rowne części.Zkażdego kawałka lepimy kulkę,którą spłaszczamy i w środku robimy zagłębienie.Wkładamy do gotującej się wody i gotujemy około 5 minut od wypłynięcia.Podajemy z sosem jako dodatek do mięsa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Kluski śląskie z sosem, skwarkami smażoną cebulą są pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !