Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z łyżeczką cukru, chwilę odczekujemy, a następnie dodajemy cukier, jajka, mąkę i masło. Wszystko razem mieszamy, a następnie wyrabiamy ręką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę, żeby wyrosło.

Ser ucieramy z masłem, żółtkiem i cukrem białym i waniliowym. Do masy możemy dodać kilka kropel ulubionego aromatu lub rodzynki.

Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, połowę smarujemy masą serową, a następnie składamy na pół. Ciasto po wierzchu smarujemy po wierzchu rozmąconym jajkiem, a następnie posypujemy kruszonką powstałą z utarcia cukru z masłem.

Piekarnik z termo obiegiem nagrzewamy do 180st. Pieczemy około 1 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    zachęcająca
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Musi być smaczna bo wygląda cudnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Bardzo taką lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    ale smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię takie ciasta :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne ciacho !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !