Sposób przygotowania

Masło z 25 dag mąki posiekać, dodać 1 jajko, 2 łyżeczki miodu, proszek do pieczenia i szczyptę soli i zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 2 godziny. Obrane jabłka utrzeć na tarce z dużymi oczkami, dodać 2 żółtka, 3 łyżki miodu, 5 dag mąki i bakalie. Z 2 białek ubić sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą jabłkową. Ciasto rozwałkować, wyłożyć spód blaszki, wyłożyć masę. Piec około 60 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek

    Lubię szarlotkę ale jeszcze takiej ie robiłem:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !