Sposób przygotowania

Ogórki kroimy wzdłuż w ćwiartki i pozbywamy się gniazd nasiennych. Następnie kroimy w cieniutkie plasterki i wrzucamy do salaterki. Ocet mieszamy z wodą, przyprawiamy solą i cukrem. Dodajemy świeżo starty imbir, mieszamy i tak przygotowanym sosem polewamy ogórki. Sałatkę odstawiamy w chłodne miejsce na godzinkę i gdy smaki się przejdą podajemy do spożycia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie jadłam tak przyrządzonych ogórków.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawa wersja ogóreczków, dlatego trafia do Mojej Księgi
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !