Sposób przygotowania

Do słoika wkładamy baldachim kopru, pół liścia chrzanu, kilka talarków świeżej marchwi, pół łyżeczki ziaren gorczycy i ściśle upychamy ogórki. Łączymy ocet, cukier, sól, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i całość zagotowujemy. Tak przyrządzoną zalewę wlewamy do ogórków. Zakręcamy, pasteryzujemy 20 min i odstawiamy w ciepłe miejsce. Tak przyrządzone ogórki mają słodkawy smak.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Najlepsze ogóreczki to te domowe :).
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    najlepsze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam ogórki przyrządzone po domowemu! :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    nie ma jak domowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    pora na zaprawy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Jak byłam w ciąży to nie mogłam jeść nic marynowanego, bo mnie cofało, teraz (już ponad 8 m-cy po porodzie :-P) wraca mi ochota na domowe przetwory... A widząc takie piękne ogórki robię się głodna i muszę lecieć do piwnicy po słoiczek swoich :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    domowe najlepsze, wyciągasz i jesz kiedy chcesz;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    bardzo lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !