Sposób przygotowania

Mleko, masło i cukier gotujemy w garnku około 10 minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy kakao i mleko w proszku (małymi porcjami). Gotujemy około 2 minuty nadal mieszając. Ewentualnymi małymi grudkami nie trzeba się przejmować. Gotową Masę zostawiamy do przestygnięcia na około 10 minut.

Wafle przekładamy słodką masą, nakładając na stronę z większymi zagłębieniami. Gdy już nasz wafel jest gotowy, wkładamy go do reklamówki i obciążamy książkami na około 1 godzinę (dzięki temu warstwy ładnie się połączą).

Po tym czasie pozostaje mam już tylko krojenie... I krajanka gotowa!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    takie wafelki są pyszne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    szybko i smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Genialne! :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Uwielbiam takie domowe .....muszę znów się zmobilizować i zrobić ,bo smaku sobie narobiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !